Logo.

Het logo is mede onderdeel van het gezicht van jouw bedrijf, product en/of dienst. Een logo zorgt voor herkenning en is daarom de tijdsinvestering waard om hier een goed design voor neer te zetten. Logo Apple is zo’n kenmerkend logo. Ondanks het niets te maken had met computers, heeft de appel met de hap eruit toch het hart van velen gestolen. Bij Creative Boys Club is het ontwerpen van een logo altijd weer een feestje en vooral wanneer dit in meerdere huisstijl elementen terugkomt.

Logo maken.

Voorafgaand aan een logo ontwerpen, gaat het stukje merkidentiteit. Wat is jouw purpose, wat wil jij uitstralen met jouw bedrijf, product en/of dienst en hoe zit jouw logo hierin verweven? Er zit vaak een verhaal verscholen achter een logo. Groen geeft aan dat iets natuurlijks is of juist gezond, waar rood juist meer schreeuwt en onder meer voor merken wordt gebruikt die fysieke producten verkopen. Rood is actie. En geel van Creative Boys Club? Je raadt het al, geel staat voor creativiteit. Een bedrijfslogo maken omhelst dus heel wat meer dan wat letters (woordmerk) en een plaatje (beeldmerk). Heb jij wel alles al uitgedacht en zoek je alleen de partij die dit professioneel kan vormgeven? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Huisstijl.

Een logo is onderdeel van je huisstijl. Dit logo komt tenslotte op meer uitingen naar voren. Denk aan je briefpapier, visitekaartjes, POS materialen enz. Wanneer je hebt bepaald wat jouw bedrijf, product of dienst gaat bijdragen aan de markt, kan je verder kijken naar de huisstijl en wat je wilt uitstralen. Een proces dat zorgt dat je huisstijl met logo uiteindelijk tot stand komt. Een sterk merk logo kan soms met de minste inspanning al worden ontworpen als je globaal weet hoe je het voor je ziet.

Hoe komt een logo maken tot stand?

 Bij CBC maken we niet een enkel logo waar je op mag schieten. Met ieder logoconcept dat wij uitbrengen, krijg je de keuze uit zowel meerdere logo’s als hier direct ook ondersteunende beelden bij die vooruitkijken op de huisstijl of reeds onderdeel hiervan zijn. Deze logoconcepten zorgen ervoor dat wij niet alleen worden getriggerd om creatief te zijn, maar jij als klant ook anders gaat kijken naar een logo. Je hebt keuze qua logo’s en uitstraling. Jouw logo welteverstaan. Hiervoor doorlopen wij vier stappen die leiden tot het perfecte logo voor jouw bedrijf, product en/of dienst:

  • Intake
  • Concept
  • Correctieronde
  • Finale logo

Graag helpen we jou bij het ontwerpen van jouw unieke logo. Vraag via ons contactformulier voor meer informatie.

Logo Creative Boys Club uitgelegd

Het logo van Creative Boys Club.

Het Creative Boys Club logo is opgebouwd uit vijf elementen ter herkenning.

  1. Een uitgesproken gele kleur op een zwarte achtergrond. Geel staat voor creativiteit maar is ook een tikkeltje brutaal/speels is;
  2. De schuine streep (slash) voorafgaand aan het woord /Creative impliceert de opbouw van een url. Na dit teken volgt er altijd meer informatie. We doen alles wat met marketing te maken heeft én meer;
  3. In de ‘O’ in Boys zit aan mannelijk figuur verwerkt wat slaat op Boys, maar is ook een beeldmerk dat los ingezet kan worden in de communicatie naar buiten toe. Fun fact: er werken vandaag de dag ook gewoon vrouwen bij Creative Boys Club;
  4. De letters van het woord Club zijn niet gevuld en dat betekent dat zelfs aan het einde van een traject wij nog verdere invulling geven aan onze (afgeronde) projecten;
  5. De punt achter club geeft aan dat wij iedere opdracht van begin tot eind tot een goed uiteinde brengen. Ook de punt is niet ingevuld. We zetten dus nooit definitief een solide punt achter ons werk.

Logo voorbeeld.

Bij CBC hebben we veel designs mogen maken voor logo's. Ieder uniek op zijn eigen manier en toepasbaar voor de lange termijn. Een logo moet herkenning oproepen en dat is precies wat jouw logo zal doen! Zie hier een aantal voorbeelden van logo's.

NewTec logo design

Een logo voor jouw bedrijf?

Kan jouw bedrijf, club of vereniging een mooie logo gebruiken of is de oude echt toe aan vervanging? Wij bij Creative Boys Club helpen jou graag op weg met meerdere toffe designs voor jou om uit te kiezen.

Ps. Stiekem benieuwd geworden naar het verhaal waar de appel van Apple vandaan komt? Lees het in een blog van iCulture dat ingaat op het ontstaan en het verloop van het Apple logo in de jaren.

/WE LAUNCH BRANDS
SAMENWERKEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP

©2022 Creative Boys Club

ADRES

Spiegelmakerstraat 34
2645 LT Delfgauw
+31(0)6 411 500 56
hello@creativeboysclub.nl

SOCIAL