een website,
zelf bouwen of toch uitbesteden?

Waarom uitbesteden soms verstandiger is

Stel, je bent ondernemer en je hebt een (nieuwe) website nodig. Ga je deze klus uitbesteden of ga je zelf aan de slag? Een lastig dilemma, zeker met het overweldigende aanbod van (gratis) software waarmee je relatief snel zelf een website kunt maken. Ideaal als je net begint met je onderneming en nog weinig geld tot je beschikking hebt. Toch zijn wij ervan overtuigd dat je voor het bouwen van een professionele, unieke website uiteindelijk het werk beter aan ons kunt overlaten. In deze blog leggen we je uit hoe dat zit.  

Zelf een website bouwen: de voor- en nadelen

Als je overweegt om een website zelf te bouwen of het bouwen te laten uitbesteden bij een expert, dan is die keuze best een lastige afweging. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze.

Ben jij een startende ondernemer? Een ondernemer die zijn of haar aanbod van diensten of goederen nog regelmatig aanpast? Een ondernemer die nog niet zeker is van zijn of haar doelgroep? Die soms nog zoekende is naar wat zijn of haar verhaal is? In dat geval is het prima om eerst zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een basis website met behulp van (gratis) software die dit aanbiedt.

En waarom? Het zelf maken van je website dwingt je om goed na te denken over wat jij als ondernemer aanbiedt, wat je doelgroep is en je verhaal. Tijdens het bouwen van je website kom je er sneller achter welke belangrijke informatie er nog mist. Bovendien is je bedrijf in deze fase vaak nog zo in verandering dat het prettig is als je alles nog makkelijk om kunt gooien. Het zelf bouwen van je website leert je nieuwe skills, het scheelt geld en je kunt snel schakelen.

Toch kleven er ook nadelen aan het zelf bouwen van je website;

  • Je mist technische ondersteuning, een webdesigner kan je helpen met het bouwen van een site die opvalt en hoger in Google rankt door het toepassen van SEO en responsief design.
  • Het zelf bouwen van een website kost veel tijd en geduld. Het inschakelen van een professional met veel ervaring kan jou tijd besparen.
  • Als leek kun je mogelijkheden mislopen die jouw website tot een succes maken. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden op het gebied van gebruiksgemak, copywriting en visuele uitstraling.
  • Wanneer je geen merkidentiteit hebt, zet je vrijwel nooit een website neer die herkenning oproept.

Mocht je nog in de beginfase zitten van het starten van je onderneming, dan is het dus prima om een eerste basisversie van je website zelf te bouwen. Als je je bedrijf al meer op de rit hebt en je verhaal op orde is, adviseren wij je om het design en onderhoud van je website te laten uitbesteden. En daar helpen wij van Creative Boys Club je graag mee.

De mogelijkheden van (gratis) software voor het bouwen van jouw website

Als je in de beginfase van je onderneming zelf aan de slag gaat met het bouwen van je website, dan is er een heleboel gratis software voorhanden om mee aan de slag te gaan. Denk aan programma’s zoals Wix.com, Webflow en Wordpress. Deze software biedt gratis templates aan die je kunt aanpassen naar je eigen voorkeuren. Ook kun je met deze (gratis) software gemakkelijk plug-ins naar wens toevoegen aan je website voor webshops, sociale media en contactformulieren. Zo kun je vrij eenvoudig zelf een eerste website bouwen.

Toch is het belangrijk om je te realiseren dat standaard sjablonen van eerdergenoemde software weinig ruimte laten voor bedrijfsspecifieke, eigen voorkeuren. Ook zijn sjablonen totstand gekomen met behulp van veel plug-ins. Ondanks je deze niet gebruikt, zitten deze wel vast in je website. Doordat deze je website vertragen, heeft dit negatieve invloed op je SEO. Als je een meer geavanceerde, professionele website wilt laten bouwen zonder vertragende elementen en geen kostbare tijd wilt verliezen om je onderneming te laten groeien, dan gebruiken wij van Creative Boys Club verschillende software waarmee we jouw website op maat bouwen, voor iedere doelgroep én iedere portemonnee.

Jouw website op maat gemaakt

Door te (blijven) doen waar jij goed in bent, werken wij op de achtergrond aan een website die jouw bedrijf echt goed in de markt zet. Het zogenoemde online visitekaartje die informeert en/of converteert.

Voor een bedrijf is een website jouw online visitekaartje. Jouw bezoeker moet jou weten te vinden en zich aangetrokken voelen tot jouw stijl, tone of voice en huisstijl. Bij de Creative Boys Club ontwikkelen we jouw website op maat, zoals jouw doelgroep die wilt zien. Onze websitedesigners leveren niet alleen een uniek design, maar denken gelijk mee in de strategie en de doelen die jij voor ogen hebt. Wij creëren niet alleen websites, maar ook direct een identiteit die bijdraagt aan jouw merkbekendheid.

Om een website op maat te kunnen maken, werken wij meestal met met WordPress en Mach3Blocks. Daarnaast werken wij ook voor externe agencies die websites bouwen op basis van onze designs.

Website laten maken met WordPress
Wij werken met Wordpress, maar niet met standaard templates. Wel maken we websites op maat voor onze klanten met deze alom bekende software. De klant levert ons een briefing aan met al hun wensen. Vervolgens ontwikkelen we een sitemap met alle onderdelen en als deze worden goedgekeurd, beginnen we met het opzetten van wireframes om de structuur te bepalen. Als alles is afgehamerd, maken we een design en bouwen we de website van scratch met WordPress. Zo realiseren wij een custom website, die super snel is, eenvoudig in onderhoud en vrij van beperkingen voor uitbreiding.

Website laten maken met Mach3Blocks
Mach3Blocks is een ideaal CMS systeem waar wij graag mee werken en is bij uitstek geschikt voor de startende ondernemer vanwege de lage opstartkosten. Veel andere CMS systemen zijn lastig te bewerken en onderhouden en de kosten voor onderhoud zijn vaak hoog. Daarom kiezen wij bijna altijd voor Mach3Blocks. Dit is oer-Hollandse software met een enorm gebruikersgemak. Een ander voordeel van deze software is – mocht je voor dit systeem kiezen - dat wij heel makkelijk met je kunnen schakelen, waardoor we jouw kosten laag kunnen houden. Bovendien wordt jouw website gehost op Nederlandse servers en is deze heel goed beschermd zodat jouw data niet bij de verkeerde mensen terechtkomt.

Websites zijn er in alle soorten en maten en ook voor elk budget. Van een onepager om te beginnen tot websites met tientallen pagina's. Ben je ervan overtuigd dat jij onze hulp nodig hebt bij het realiseren of aanpassen van jouw website en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan in contact!

SAMENWERKEN.

JOUW
nieuwe website
LANCEREN?

Neem contact op met Nick