vindbaarheid (SE0).

Meer dan alleen tekst

Beter gevonden worden in Google betekent meer dan alleen het gebruik van de juiste zoekwoorden op jouw website. Goed vindbare SEO-teksten dragen wel degelijk bij aan je vindbaarheid, maar ook SEO-optimalisatie via andere websites en in de backend van je site, zowel technisch als tekstueel, is enorm belangrijk. Met behulp van de juiste SEO-tools, ontdekken we waar de pijnpunten zitten binnen jouw website en ook waar de kansen liggen om jouw website beter vindbaar te maken. Ben je net begonnen en wil je juist advies hoe aan de slag te gaan met SEO? Ook dan helpen onze marketeers je graag verder met het bieden van handvatten voor een goed vindbare website.

Wat is SEO? Ontdek meer over zoekmachine optimalisatie

SEO is vandaag de dag steeds meer een begrip geworden en staat voor Search Engine Optimisation, in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie genoemd. Het is een continue proces waarbij je met behulp van verschillende technieken, en afhankelijk van de omvang van je bedrijf ook strategieën, de zichtbaarheid van je website vergroot. Om te zorgen dat jij goed gevonden wordt, moet je zorgen dat Google jou graag wil vinden. Belangrijk hierin is de waardevolle en unieke content voor de bezoeker. Krijgt deze te zien wat hij of zij wil? Het is de kunst om content te ontwikkelen die aansluit op jouw doelgroep en niet puur omdat ergens veel zoekvolume is. Daarnaast zijn technische optimalisatie als laadtijd en backlinks ook relevant voor de gebruikerservaring. Van meta titels tot alt-teksten in je afbeelding, SEO is een complex proces maar eenmaal goed ingericht kan dit je wel meer bezoekers opleveren. In tegenstelling tot SEA waar je dagelijks veel geld aan kwijt bent, is SEO een evoluerende investering. Echter wel een die je moet onderhouden. SEO voor jouw website toepassen? Onze SEO-specialisten maken jou graag goed vindbaar.

Hoe werkt SEO? En wat wij doen wij om jouw ranking te beïnvloeden

Een keer goede teksten schrijven, is helaas niet genoeg om relevant te blijven voor de zoekmachines. Doordat zoekmachines als Google zich steeds blijven ontwikkelen, zal je hier met jouw SEO mee moeten gaan. Wanneer wij met jouw vindbaarheid aan de slag gaan, kijken wij zowel naar tekstueel als technisch. Waar valt direct veel winst te behalen en waar kunnen we op de lange termijn scoren?

  • Relevante tekstuele content: de zoekopdracht van de gebruiker moet aansluiten op wat de zoekmachine laat zien. Daarom moet je content niet alleen uniek zijn, maar ook relevant en van goede kwaliteit. Wij schrijven tekstuele content daarom altijd eerst voor jouw doelgroep en daarna pas voor de zoekmachines.
  • Backlinks: een backlink is een link van een andere website naar die van jou. Hoe meer websites naar jou linken, hoe “relevanter” de content op jouw website. Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van informatieve blogs op andere sites die vervolgens naar jou linken.
  • Technische optimalisatie: dit is SEO waar veel mensen minder bekend mee zijn. Technische optimalisatie zit hem vooral in de responsiviteit van je website, de laadsnelheid en beveiliging van je website.
  • Gebruikerservaring: als laatste is er gebruikerservaring. Dit behaal je ook met technische optimalisatie, maar is ook geënt op hoe iemand op je site kan navigeren zonder veel inspanningen te leveren. Je websitedesign is hierin key.

SEO laten uitbesteden: de voordelen van een ervaren SEO-specialist

Wanneer je wilt beginnen met het vergroten van de vindbaarheid van je website, is het goed om samen met een SEO-specialist te kijken waar de kansen liggen voor jouw website. Door de juiste SEO-technieken toe te passen, vergroten we de gebruikerservaring voor jouw (toekomstige) bezoeker. Relevantie behaal je ook met behulp van relevante en goed geschreven SEO-teksten. Voorzien van de juiste zoekwoorden, meta titels, omschrijvingen en trefwoorden waarop je gevonden wilt worden. In de tijd dat jij doet waar jij goed in bent, doen wij waar wij goed in zijn. Zo bespaar je jezelf veel tijd en moeite en heb je toch de voordelen van een betere vindbaarheid.

SEO lokaal inzetten

Je hoeft geen grote onderneming te zijn om met SEO aan de slag te gaan. SEO is mogelijk voor elk type budget. We bieden je de handvatten of pakken alles van A tot Z op. Als lokaal bedrijf is de inzet van SEO perfect om lokaal klanten te werven. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een winkel hebt of je diensten verleend in een straal van x kilometer van je vestigingsadres. Van het optimaliseren van je bedrijfspagina op Google tot samenwerkingen met lokale organisaties om backlinks te genereren. Ook lokaal zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij helpen je graag om jouw impact lokaal snel en professioneel te vergroten.

SAMENWERKEN.

JOUW
EIGEN logo
LANCEREN?

Neem contact op met Nick